Igienă impecabilă din cap până în picioare – Medicale Shop

Igiena afectează sănătate noastră în bine sau în rău. Curățenia  reprezintă cea mai importantă modalitate prin care poate fi menținută starea de bine și calitatea vieții fiindcă doar un mediu curat și igienizat înseamnă o sănătate deplină.  Măsurile stricte de igienă luate în timpul pandemie de coronavirus au contribuit la oprirea răspândirii virusului SARS CoV2. Întreaga lume a fost pusă în situația de a folosi cu mai multă reponsabilitate și atenție atât dezinfectanții cât și echipamentele de unică folosință pentru protecție. Întreaga lume a rămas uimită cum bulversarea sistemului sanitar din cauza suprasolicitării rapide a serviciilor de sănătate și a lipsei de echipamente adecvate de protecție a dus la decesul multor oameni inclusiv a unor cadre medicale care s-au infectat în timpul serviciului.

Chiar dacă mi-a fost destul greu la început să înțeleg situația impusă de pandemie și nu m-am adaptat ușor unor restricții care îmi declanșau stări de disconfort, eu am respectat măsurile de protecție, am avut încredere în sfaturile medicilor iar acum apreciez mai mult starea mea de bine, starea de normalitate și sunt atentă atât cu igiena mea personală cât și cu igiena din locurile publice. Recunosc că după ce am avut Covid-19 am devenit ipohondră. Îmi este teribil de teamă să nu mă mai virusez. Din ipohondrie am devenit maniacă. Am mania dezinfectării lucrurilor. Iar colac peste pupăză sunt o SuperMegaChițibușară și m-aș scandaliza dacă aș vedea că într-o unitate medicală pesonalul medical nu poartă echipament de protecție și anume mască, mănuși, botoși, halat, bonetă iar cabinetul medical nu este dotat cu consumabile de unică folosință precum cearceaf din hârtie, rolă hârtie prosop, șervețele umede antibacteriene etc. Chiar dacă aș avea o programare la consult sau la analize, eu aș renunța la serviciile unei unități medicale care nu îmi oferă siguranță sanitară. Pur și simplu eu aș caută o altă instituție. Așa că eu recomand evitarea unităților medicale care nu sunt dotate corespunzator cu echipament de protecție și consumabile medicale adecvate.

În România,  începând cu anul 2016 au intrat în vigoare mai multe norme de igienă pentru combaterea infecțiilor ce presupun acordarea unei atenții deosebite activităților de curățenie, dezisecție și sterilizare. Cu toate astea încă mai sunt multe cazuri de infecții contactate de pacienți în cabinete medicale sau spitale în ciuda eforturilor pe care multe cadre medicale responsabile și dedicate profesiei le fac.

Igienizarea riguroasă a spațiilor sanitare din unitățile medicale este necesară și obligatorie pentru a proteja pacienții și personalul sanitar de infectarea sau transmiterea diferiților patogeni, virusuri sau microbi. Infecțiile spitalicești sunt o problemă serioasă de sănătate publică. În fiecare an, sute de pacienți contactează infecții spitalicești. Aceste infecții se supraadaugă bolii pentru care pacientul o are la internare. Gradul ridicat de rezistență la tratamentul antimicrobian specific face ca bacteriile să se răspândească foarte ușor în organismul uman. Din păcate, sunt cazuri când complicațiile provocate de aceste infecții pot evolua rapid spre deces.

Infectiile nosocomiale apar în special în secțiile chirurgicale sau în saloanele unde sunt tratați pacienții ce au suferit o intervenției chirurgicală. Igiena atentă poate împiedica pacienții sau personalul din spital să se infecteze. Scopul în fond al igienei spitalicești este de a minimiza riscul de infecție și de a proteja sănătatea personalului medical și al pacienților.

În spațiile publice, unde circulația persoanelor este intensă, folosirea echipamentelor și consumabilelor medicale de cea mai bună calitate pentru a asigura un mediu aseptic este esențială în prevenirea răspândirii vrusurilor.

Din anul 2008, firma ADAR UNIC SOLUTIONS SRL,  proprietarul Medicale-Shop.ro, comercializează cu succes o gamă variată de echipamente și consumabile medicale dedicată exclusiv pentru comenzi lansate de companii și instituții:
• articole de unică folosință: halate de protecție, botosi, bonete, huse din material nețesut, truse sterile pentru micro-chirurgie etc.;
• produse din hârtie: cearceafuri, prosoape pliate, role tip prosop de hârtie, servete, aleze, scutece etc.;
• consumabile medicale: mănuși chirurgicale, mănuși de examinare din latex/nitril, seringi de unică folosință, ace de seringă, leucoplast, plasturi, branule, perfuzoare, fașă din tifon, tifon, comprese sterile, bandaj elastic, spatule (abeslanguri), speculi vaginali, electrozi EKG / testare efort, hârtie termică, hârtie EKG, gel ecografii etc.;
• consumabile pentru laborator: sisteme de recoltare, eprubete, urocultoare, tăvițe renale, coprorecoltoare, tampoane exsudat faringian; recipient PP întepătoare, saci pericol biologic, cutii incinerare deșeuri etc.;
dezinfectanți pentru mâini, pentru suprafețe și instrumentar, servete dezinfectante etc.


Pentru că au dorit ca produsele și serviciile lor să se ridice întotdeauna la înălțimea așteptărilor clienților, au implementat un Sistem de Management Integrat (Calitate – Mediu – Sănătate și Securitate Ocupaționale – Calitate pentru Dispozitive Medicale), în conformitate cu cerințele standardelor ISO 9001:2008 – RO10782.

În spațiile cele mai vulnerabile din punct de vedere al potențialului de contaminare o igienă impecabilă din cap pană în picioare, se poate obține cu ajutorul unor produse precum:

  • bonetă cu bandă elastică care asigură o fixare perfectă pe cap și protejează împotriva contaminării cu fire de păr,  epidermă exfoliată, mătreață, etc;
  • costume filtru de unică folosință sau combinezon laminat pentru protecție biologică și chimică;
  • botoși acoperitori tip cizmă, utili pentru protecție inclusiv în mediu umed;
  • mănuși chirurgicale din latex sau nitril, pudrate sau nepudrate.

Dacă ești în cautarea unor produse de calitate, ai ajuns la locul potrivit!

Compania Adar Unic Solutions, importator și distribuitor de echipamente și consumabile medicale, activează de peste 10 ani pe piața din România, timp în care a câștigat numeroase licitații în sistemul public și totodată, a deservit cu brio numeroase companii din mediul privat.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2023

Publicitate

3 gânduri despre „Igienă impecabilă din cap până în picioare – Medicale Shop

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s